doc
doc

Vad klarar Firemill?


Firemill ersätter inte din vanliga handbrandsläckare. Den är avsedd att användas tidigt i brandförloppet för att förhindra att en stor eldsvåda utvecklas. För att du ska kunna använda Firemill, ska du vara på plats när elden uppstår, kommer du senare och köket redan börjat ta skada av branden bör du använda din konventionella handbrandsläckare! Firemill uppfyller inte kriterierna för en konventionell handbrandsläckare. Vi har därför tvingats göra egna provningskriterier för kapacitet som vi sedan testat Firemill gentemot. Kriterierna är inspirerade av den europeiska standarden SS EN3 klasserna A, B och F. Vi tänker oss att det i första hand är den sortens brand som Firemill ska komma till användning mot. Vi har dock mindre vätskeyta och brännbart material än de minsta standardiserade provbränderna. Kapacitetstesterna har planerats i samråd med och övervakats av DNV. Provningsprotokollet kan du se här, du kan se mer av våra proveldningar/kapacitetstester under fliken brandsäkerhet.

Årets julklapp!

Det kanske känns lite tidigt att fundera på årets julklapp redan nu, men är inte Firemill perfekt som årets julklapp 2018?

Kan man tänka sig en bättre julklapp? Både trendig design, säkerhetsmedvetande och du kan vara helt säker på att den du tänker ge den till, inte har den sedan tidigare!

Dessutom lanseras den nya modellen Firemill Smart strax före Jul till ett lägre pris, men med samma formspråk och unika funktion.

Andreas Westberg