BETALNINGSALTERNATIV

För att du ska kunna handla säkert, tryggt och enkelt samarbetar Raka Ryggar (Firemill) med Klarna (org.nr 559077-3312) och erbjuder flera betalningsalternativ via Klarna Checkout.

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout:

 • Faktura
 • Klarna Konto (Delbetalning erbjuds)
 • Kortbetalning
 • Banköverföring
 • Klarna Direkt

Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ men du kan självklart något av de andra alternativen om så önskas.

Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av oss, butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till Raka Ryggar (Firemill).

När du godkänner Raka Ryggar (Firemill) köpvillkor godkänner du även Klarnas köpvillkor. Nedan finner du sammanställd information om de olika betalningsalternativen via Klarna. Klarnas fullständiga villkor finner du i kassan och på https://klarna.com/sv/villkor

 

KLARNA FAKTURA

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor. Vi aktiverar fakturan först när varan lämnar lagret. Ingen fakturaavgift tas ut.

 • Få hem varan innan du betalar
 • Betalningstid – alltid 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning (gäller enbart privatpersoner)

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då att få en kopia på kreditupplysningen per post.

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift. Vid köp under 60,00 kr tillkommer 29,00 kr och vid köp för 60,00 kr eller mer tillkommer en påminnelseavgift om 60,00 kr. Även en dröjsmålsränta tas ut motsvarande 24 % plus vid var tid av Riksbanken fastställd referensränta.

Klarnas fullständiga villkor för fakturaköp finner du i kassan och om du klickar här

Delbetalning kan erbjudas när du har fått hem din faktura. Du gör därmed om fakturan till en flexibel delbetalning och betalar i din egen takt med minst 50 kr per månad.

För omvandling av din faktura till en flexibel delbetalning gäller följande allmänna villkor hos Klarna. Här hittar du även information om Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation.

Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

 

DELBETALNING VIA KLARNA KONTO

Delbetala i din egen takt och välj hur mycket du vill betala per månad, från 50,00 kr/mån.

 • Få hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu – betala i slutet av nästkommande månad
 • En administrativ avgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Klarnas villkor för delbetalningar finner du här: Klarnas Allmänna villkor

Länk till Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då att få en kopia på kreditupplysningen per post. Du kommer dessutom att tillfrågas om dina ekonomiska förhållanden. Om du inte svarar på frågorna eller om Klarna finner att du inte har tillräckligt betalningsutrymme för att fullfölja betalningsåtagandet förbehåller sig Klarna rätten att neka din ansökan om delbetalning. Du får då istället en faktura på köpbeloppet och Klarnas betalningsvillkor för faktura kommer att gälla.

 

KORTBETALNING

Betalning via kort hanteras av Klarna Checkout och du kan säkert och kostnadsfritt välja att betala med VISA eller MasterCard. Inga kortnummer lagras av Raka Ryggar (Firemill).

 

BANKÖVERFÖRING

Via Klarna kan du säkert direktbetala via din internetbank på SEB, Nordea eller Handelsbanken.

 

KLARNA DIREKT

Med Klarna Direkt betalar du enkelt och smidigt direkt i kassan genom att bekräfta med Mobilt BankID. Pengarna dras från ditt konto inom två bankdagar efter att varorna har skickats. Du får en bekräftelse på mailen när Klarna har tagit emot betalningen.

Om du vid ett tidigare tillfälle har registrerat dig för direktbetalning hos Klarna via Mitt Klarna eller i samband med ett köp syns det bankkonto som du har kopplat till Klarna med dolda siffror under alternativet ”Klarna Direkt”. Om du inte har registrerat dig direktbetalning ännu kan du enkelt göra det och bekräfta med Mobild BankID.

Om det av någon anledning inte går att dra pengarna kommer du att få en faktura i stället, där Klarnas betalningsvillkor för faktura gäller. Läs mer om vad som gäller för betalning med Klarna faktura: Klarnas villkor.