Om oss - Firemill

Om oss

"Vi brinner för säkerhet, enkla lösningar och svensk design".

Firemill, ett genuint familjeföretag.

Firemills idé och historia.
Firemill har skapats av oss två bröder Andreas och Martin Westberg. Andreas har gjort värnplikten som flygplatsbrandman och senare utbildat sig till ortoped och ryggkirurg. Martin har hela sitt liv vänt sig ut mot världen och med nyfikenhet och omtanke drivit uppbyggnaden av främst hotell och restaurangrörelser i hela världen.

”Jag har alltid sökt lösningar på olika tekniska problem och med min erfarenhet som flygplatsbrandman har jag sökt efter det optimala snabba släckhjälpmedlet till mitt hem, ett som inte smutsar ner och som kan användas utan risk. Efter att under flera år burit hem kolsyrepatroner till kolsyrat vatten bestämde jag  mig för att försöka utnyttja dessa att släcka bränder. Det gick över förväntan och den tekniska lösningen blev grunden för uppfinningen Firemill. Det kändes då helt självklart för mig att samarbeta med Martin som är en genuin entreprenör. Tillsammans har vi utvecklat och patenterat Firemill.”

Andreas Westberg

Uppfinnare Firemill

 

Andreas och Martin tar emot German Design Award Gold 2019

Andreas och Martin Westberg

Vi är två bröder som har förenats i viljan att sprida Firemill som en strävan att på ett enkelt sätt öka säkerheten i Sveriges (och kanske världens) hem. Om Firemill kan förhindra en större brand tycker vi att vi gjort nytta. Samtidigt tror vi att Firemill, med sin snygga design och möjligheten till övning, kan öka medvetenheten om och beredskapen inför bränder generellt. Vi är väldigt stolta över vår prisvinnande produkt och hoppas att du ska tycka lika mycket om den som vi!

Vinnande Svensk design och konstruktion

Vi har valt att anlita svenska toppdesigners, svenska ingenjörer och svenska producenter för att få en produkt av högsta kvalitet, såväl i design och konstruktion som i utförande, kvalitet och leveranssäkerhet. Inte minst viktigt nu i tider med Corona och ökad oro för internationella transporter.

Därför är vi också stolta vinnare till flera prestigefyllda internationella designpriser!

Svart, röd och vit Firemill uppradad

Kolla in produkterna i vår shop

Du kan med förtroende köpa Firemill direkt i vår webbutik. Du köper den då direkt ifrån uppfinnaren. Här hittar du också först våra nya tillbehör, nya modeller och färger. Inom Sverige levererar vi alltid fraktfritt. Vi skickar dom vanligtvis inom 2 dygn och transporten tar vanligen ett dygn.

Kontakta oss

Du når oss i första hand via mejl. Om du vill prata med oss, skriv det i mejlet så ringer vi upp dig så snart vi kan. Oftast hör vi av oss inom ett dygn.

(Obligatorisk)” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Öva med Firemill

En viktig poäng är att du kan öva med Firemill. Här har vi samlat lite filmer där vi släcker bränder och övar med Firemill.

Det klarar Firemill

Du ska inte använda din Firemill mot så store bränder. Vad klarar egentligen en Firemill? Klicka nedan för att läsa mer!

Ladda ned manualer

När det brinner är det för sent att läsa manualen! Här finns Firemills manual, varningstexter och instruktion till väggfäste.

Köp Firemill

Köp Firemill kolsyresläckare direkt från uppfinnaren. Snabb leverans och fri frakt vid ordrar över 500 kronor.