Öva med Firemill - Firemill

Öva med Firemill!

Övning ger färdighet! Öva därför regelbundet på det som kan bli bråttom.

Svart Firemill med svart kakel och eld i stekpanna i bakgrund

Ersätter inte din vanliga handbrandsläckare

Firemill  är avsedd att användas tidigt i brandförloppet för att förhindra att en stor eldsvåda utvecklas. Firemill ersätter inte din vanliga handbrandsläckare.

Du bör vara på plats när elden uppstår, ju tidigare du börjar släcka desto bättre. Ett bra sätt att förbygga en ohanterlig situation är att öva med sin släckare. Det fina med Firemill är att den är så billig att fylla på och inte smutsar ner alls så du kan faktiskt öva, till och med hemma i köket.

Se när vi övar med Firemill

Här kan du se några exempel när vi prövat och övat med Firemill. Du kan enkelt och ofarligt göra liknande enkla brandövningar hemma i köket. Använd några stearinljus, bara så att alla får känna på Firemill och vet hur den fungerar. En större övning kan du göra på en säkrare plats t ex i trädgården med lite spisbränsle för skorstensfria spisar. Var dock noga med säkerheten och ha större brandsläckare till hands.

Brinnande ljusstake

Här kan du se när vi släcker en ljusstake som fattat eld.

Se video

Brödrost i lågor

När brödet i rosten fattat eld är det helt ofarligt att släcka med Firemill kolsyresläckare även om du glömt dra ur sladden.

Se video

Glömd stekpanna

Om du vänt ryggen till och stekpannan tagit eld kanske det viktigaste är att stänga av plattan och lägga på ett lock, men om du inte har ett tillräckligt stort lock är Firemill ett utmärk alternativ.

Se video

Släck ljusen

Oavsett om du vill öva, visa dina vänner eller bara är för trött för att blåsa ut ljusen, Firemill är alltid redo.

Se video
Firemill svart kartong

Läs alltid manualen först

När olyckan är framme finns ingen tid att läsa manualer. Därför vill vi att du läser manualen innan. Vi vill också att du testar Firemill i lugn och ro med familjen så alla känner sig väl förtrogna med hur den fungerar. Det sparar viktiga sekunder när något börjat brinna! Sen byter du enkelt och billigt tuben till en ny. Kanske ska du göra det till en tradition att öva  med Firemill och byta batteri i brandvarnaren första advent varje år?

Därför ska du köpa en Firemill

Det klarar Firemill

Du ska inte använda din Firemill mot så stora bränder. Vad klarar egentligen en Firemill? Klicka nedan för att läsa mer!

Så funkar Firemill

Firemill kolsyresläckare har många fördelar. Här kan du läsa mer om hur Firemill fungerar och varför du bör ha en i ditt kök.

Ladda ned manualer

När det brinner är det för sent att läsa manualen! Här finns Firemills manual, varningstexter och instruktion till väggfäste.

Köp Firemill

Köp Firemill kolsyresläckare direkt från uppfinnaren. Snabb leverans och fri frakt.