Så funkar brandsläckaren Firemill - Firemill

Så funkar Firemill

Firemill är avsedd att användas tidigt i brandförloppet för att förhindra att en stor eldsvåda utvecklas. Läs mer om hur man använder den.

Vit Firemill med kolsyreflaska i bakgrunden

En helt vanlig kolsyretub

Firemill  förvandlar en helt vanlig kolsyretub för kolsyrat vatten till en snyggt designad kolsyresläckare.

Designad av några av Sveriges främsta industridesigners pryder Firemill sin plats i köket, och finns därför nära till hands om en brand skulle uppstå. Det gör att släckningen kan påbörjas omedelbart och inga skador hinner uppstå. Dessutom är släckmedlet helt rent, så du behöver inte ens torka upp det efteråt.

Svart Firemill med svart kakel och eld i stekpanna i bakgrund

Övning ger färdighet

Många har aldrig använt en brandsläckare, ännu färre i sitt eget hem. Därför är tanken med Firemill att du faktiskt ska öva med den hemma i köket. Då vet alla i familjen hur den fungerar och var den finns, och alla kan snabbt ingripa om olyckan skulle vara framme. Du kan alltid fortsätta öva så länge det finns koldioxid kvar i pattronen, men när du sedan ställer tillbaka din Firemill måste du se till att alltid ha en full tub i din Firemill!

Kvinna i vit skjorta använder en vit Firemill

Brandbekämpning med en tvist

Koldioxid är ett väl etablerat släckmedel som används i känsliga miljöer så som i elektronikhallar och på sjukhus. Koldioxiden tränger undan syrgasen och släcker på så sätt branden. Med Firemill kan du med en enkel twist använda samma typ av skonsamma släckning i ditt eget hem.

Svart Firemill och en kolsyreflaska på ett vitt runt bord

Byt tuben enkelt

En fördelarna med Firemill kolsyresläckare är att du själv enkelt byter tuben till en ny i ett redan befintligt retursystem för kolsyretuber. Här kan du se hu enkelt och snabbt bytet går till. Du byter billigt till en full tub i många lättillgängliga butiker. Se till att alltid ha en full tub i din Firemill!

Svart, röd och vit Firemill uppradad

Köp den direkt i vår webbshop

Du kan med förtroende köpa Firemill direkt i vår webbutik. Du köper den då direkt ifrån uppfinnaren. Här hittar du också först våra nya tillbehör, nya modeller och färger. Inom Sverige levererar vi alltid fraktfritt. Vi skickar dom vanligtvis inom 2 dygn och transporten tar vanligen ett dygn.

Öva med Firemill

En viktig poäng är att du kan öva med Firemill. Här har vi samlat lite filmer där vi släcker bränder och övar med Firemill.

Det klarar Firemill

Du ska inte använda din Firemill mot så stora bränder. Vad klarar egentligen en Firemill? Klicka nedan för att läsa mer!

Ladda ned manualer

När det brinner är det för sent att läsa manualen! Här finns Firemills manual, varningstexter och instruktion till väggfäste.

Köp Firemill

I vår shop kan du alltid tryggt köpa Firemill kolsyresläckare direkt från uppfinnaren. Snabb leverans och fri frakt vid ordrar över 500 kronor.